top of page
Zoeken

Welke auto kies je het best?


Je droomwagen gevonden? Komt die lange optielijst tevoorschijn. We beginnen bij het begin: motorisatie. Wil je een benzine, diesel, (plug-in)hybride of elektrische wagen? Fiscale voordelen op (plug-in)hybride en elektrische wagens spelen een grote rol. "Diesel voor lange afstanden en benzine voor korte" is niet meer van toepassing.


Deze oude vuistregel vervangen we door concrete cijfers: de TCO (Total Cost of Ownership) bepaling. Kortweg: voorziene kosten op een afschrijvingstermijn opgeteld rekening houdend met de fiscaliteit.


De aankoopwaarde/lease van (plug-in)hybrides en elektrische voertuigen ligt hoger. Nochtans, rekening houdend met de fiscale aftrekbaarheid, zien we in sommige cases financiële voordelen. Een voorbeeld:

In bovenstaand voorbeeld zien we het belang van de TCO bepaling. De plug-inhybride variant heeft de hoogste leaseprijs. Als we rekening houden met alle bijkomende kosten en de fiscale aftrekbaarheid zien we dat de plug-inhybride variant nochtans de financieel voordeligste keuze is.



43 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page