top of page
Zoeken

Van carpoolen naar pedalen


Reeds enkele jaren zijn we opzoek naar een divers aanbod voor de mobiliteit van de werknemer. Sommige werkgevers bieden de keuze tussen trein, bus en tram abonnementen, kilometervergoedingen, bedrijfswagens en -jawel- fietsen.


De bedrijfswagen is nog steeds populairder dan het openbaar verkeer, zeker in deze tijden. Door de innovatie in de automotive sector is de bedrijfswagen steeds aan het vergroenen. Zo blijft dit een mogelijke oplossing om onze ecologische voetafdruk te verkleinen zonder onze mobiliteit en flexibiliteit aan te tasten.


Sommige extra maatregelen met gunstige voorwaarden voor werknemers worden gepromoot. Onder deze verstaan we de kilometervergoeding voor fietsers, carpoolen en tegenwoordig ook de fietslease.


Ook fietsenmakers hebben geleerd van de vooruitgang in de automotive sector. Zo hebben we de dag van vandaag elektrische fietsen. De elektrische fiets is snel, eenvoudig, groen en duur. De prijs van een elektrische fiets kan al snel oplopen. Om deze gezonde stap te verlichten bieden werkgevers de fietslease aan.


Voor werknemers is de fiets via de werkgever leasen opmerkelijk financieel lichter dan deze zelf aankopen. Op het einde van de rit is de fiets van de werknemer mits het betalen van het restbedrag. Voor werkgevers is het een fiscaal gunstig alternatief met gezondere werknemers en verbetering van de bedrijfscultuur als gevolg.


Kortom, de fietslease is een win-win situatie.

20 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page