top of page
Zoeken

De toekomst is groen

Het vergroenen van de automarkt gaat sneller en sneller. Met het recente nieuws dat Audi een punt zet achter de verdere ontwikkeling van zijn verbrandingsmotoren, kunnen we er van uit gaan dat de elektromotor wel degelijk achter de hoek staat te wachten. Een kleine opfrissing over wat dat betekent voor onze voertuigkeuze.


De oude vuistregel (benzine voor korte en diesel voor lange afstanden) vervangen we door concrete cijfers: de TCO (Total Cost of Ownership) bepaling. Kortweg: voorziene kosten opgeteld op een afschrijvingstermijn, rekening houdend met de fiscaliteit.


De aankoopwaarde/lease van (plug-in)hybrides en elektrische voertuigen ligt hoger. Nochtans, rekening houdend met de fiscale aftrekbaarheid, zien we in sommige cases financiële voordelen. Een voorbeeld:

In bovenstaand voorbeeld zien we het belang van de TCO bepaling. De plug-inhybride variant heeft de hoogste leaseprijs. Als we rekening houden met alle bijkomende kosten en de fiscale aftrekbaarheid zien we dat de plug-inhybride variant nochtans de financieel voordeligste keuze is.


9 weergaven
bottom of page